Freelance Editörlük Yaparak Para Kazanma - Para Kazanma Yollari

1 Temmuz 2020 Çarşamba

Freelance Editörlük Yaparak Para Kazanma


Editörlük esasen baktığımızda düzenleyici demektir. Genellikle makale yazarlığı ile karıştırılmaktadır. Fakat makale yazarlığı ile Editörlük iki farklı husustur. Editör hazır olan içeriği gerekli kontrollerini yaparak yapılması gereken düzenlemeleri yaparken, makale yazarları bir konu üzerinden içerik üretirler. 

Editörlük Yaparak Para Kazanın

Yazılım şirketlerinin geneline baktığımızda Freelance Editör alımını sıkça yapmaktadır. Bununla beraber hem istihdam sağlamış oluyorlar hem de kendi bünyesinde iş paylaşımı yapmakta. Bunun iki taraf içinde belirli artıları bulunmakta. İş veren kendi ofisinde yer sağlama zorunluluğunu ortadan kaldırırken, editör ise belirli bir saatte belirli bir yerde olmasına gerek kalmadan para kazanıyor. Bu sebepten editörlük yaparak ciddi gelirler elde edebilirsiniz. Tabi bunun içinde belirli bir alt yapı ve bilgi birikimine ihtiyacınız var. 

Editörlük Evden Nasıl Yapılır ? 

Yapmanız için gereken 2 şeyden bir tanesi Bilgisayar bir diğeri ise İnternettir. Bunun haricinde sizin SEO ve Wordpress gibi sistemlere hakim olmanız beklenmektedir. Genel olarak Editör ihtiyacı dijital mecralar için olması sebebiyle bu kavramlar önemli hususlardır. Tabi Kitap ve haber editörlüğü de yapılabilecek işler arasındadır. Çoğu şirket sizin evde çalışmanıza rağmen tüm sosyal haklarınızı sağlamaktadır. Bu gibi durumların içerisinde yemek, tatil, sigorta vb tüm haklarınızda dahil. Kelime haznenizin iyi seviyede olması, dil bilgisi yönünden sıkıntınızın olmaması bu tarz iş yapabilmek için en önemli unsur olduğunu unutmayınız. 

Her Yerden İş İmkanı

Bu pozisyona ihtiyacı olan firmaların tamamı için yaşadığınız yerin çok bir önemi yok. Genellikle çalışanların farklı yerlerde olması doğal bir sonuçtur. Belli dönemlerde şirketlerin toplantıları vb durumlarda buluşarak yeni fikirler tartışılır. Günün sonunda iş veren bir satış gayesindedir. Bu satışı sağlamak için ise çeşitli pozisyonlarda yetkin ve etkin insanlara ihtiyaç duyar. Editör bu konuda en önemli unsur olduğu için kendinizi geliştirmeniz ve rakiplerinizin her zaman önünde olmanız gerekmekte. 

Çeşitli Freelance iş sitelerinde basit işler bularak tecrübe elde edebilir, bu sayede daha büyük firmalarla çalışma imkanı bulabilirsiniz. 

1 yorum: