Instagram Mağazası ile Para Kazanma - Para Kazanma Yollari

1 Temmuz 2020 Çarşamba

Instagram Mağazası ile Para Kazanma


Instagram’ı ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi. Belki de en çok sevileni. Ülkemizde yaklaşık 10 milyon kişi Instagram kullanmakta. Bu sbeple Instagram aslında bize para kazandıracak en büyük pazarlardan bir tanesi. Bunun için belirli kurallar var. Biz sizin için bu kuralları bir rehber halinde sıraladık

HİKAYE

Instagram üzerinden satış yapmak için ilk bilmemiz gereken terim WOM. Bu terim basite indirgersek kulaktan kulağa yayılmadır. Bu Instagram üzerinden para kazanma kurallarının başında gelmektedir.

Etkili ve kuvvetli bir WOM yapmak için en önemli şey iyi görsellerdir. Bu görseller güzel kurgulanmak zorundadır.Burada yapmanız gereken en önemli şey EMPATİ yapmaktır. Sizin dikkatinizi nasıl görseller çeker bunu öncelikle bilmemiz gerekir. Burada şöyle bir önek verilebilir, Belki kurumsal bir hayattan sıkılıp hobi olarak bir marka yarattınız ve bu markanın ürünlerini instagramda satışa çıkardınız. Belki bu ördüğünüz bir kazak belki de renkli güzel kurabiyeler. En önemli bilmemiz gerekenlerden bir tanesi de mağazada bir reyonda veya stand üzerinde sattığınız bir malı sadece sanal markette sattığınızı bilmeniz ve var olan hikayenizin kullanıcılar tarafından sevilmesi önemli bir esastır.

ÖZGÜNLÜK

İnsanların sizin paylaşımlarınıza ilgi göstermesi aslında sayacağımız maddelerden en önemlisi özgünlük. Hergün ortalama 100 milyon görsel instagrama yüklendiğini düşünürsek sizin görselinizin dikkat çekmesi gerekmekte. Bunun için iyi analiz ve yaratıcılık en büyük anahtar. Burada yapılması gereken tek şey eksiklikleri tespit etmek ve insanlara heyecan hissi yaratacak bir kurgu düşünmektir. 


REKLAM 

Instagram reklamları günümüzde en çok talep edilen tanıtım şeklidir. Burada ihtiyacınız olan tek şey bir kredi kartı ve instagram hesabı. Bazı eski tarihli instagram veya facebook hesabı sahipleri cep telefonlarından da ödeme yapabilmekte. Reklam verirken dikkat edilmesi gereken hususların başında yer alan unsur ise Hedef Kitledir. Hedef kitle ayarlaması yaparken elinizdeki ürünün kimlere yönelik olduğunu diğer bir tabirle sizin kimlere satış yapmak istediğinizi iyi bilmeniz gerekmektedir. Bölge, Yaş aralığı, zaman ve bütçe ayarlamaları gerçekçi bir şekilde ayarlanmalıdır. Ayrıca vereceğiniz reklam Post reklam mı yoksa Hikaye Reklam mı bunun kararını da evvelden vermeniz gerekmektedir.

SATIŞ YAPMAK

Instagram'ın açıkladığı verilere göre Her 100 kişiden 72 si instagramda gördükleri ürünü satın almayı düşündüklerini, %38 i ise elle tutup gözle görmenin önemli bir unsur olduğunu söylüyor. Başta da söylediğimiz gibi görselinizi iyi kurgulamak burada çok önemli. Kişilerin görükleri karşısına geldiği zaman onları şaşırtmamalı.

Instagram satışlarında kişilerden ürün için ücret alma işlemi genelde DM ( Doğrudan Mesaj ) yoluyla veya çeşitli online tahsilat firmaları aracılığıyla sağlamaktadır. 

KULLANICILARINIZIN YARATTIĞI İÇERİK

Evvelden de söylediğimiz gibi Instagram, tanıdığımız ve tanımadığımız, zevklerini, hayata bakışlarını bildiğimiz bilmediğimiz bir çok kişiyle tanışma fırsatı veriyor bize. Bu sebeple sizi tercih eden ve sizin içeriklerinizi beğenen takipçilerinizin değerini bilmeniz gerekmekte. Sadece para kazanma hırsıyla hareket ettiğiniz an, takipçilerinizin WOM aracılığı ile memnun olduğu veya olmadığı hususun bir çok kişiye hızlı bir biçimde taşıyabileceğini unutmayın. Dolayısıyla takipçilerinize sımsıkı bağlanın :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder