Stok Fotoğrafçılığı ile Para Kazanma - Para Kazanma Yollari

1 Temmuz 2020 Çarşamba

Stok Fotoğrafçılığı ile Para Kazanma


Stok Fotoğrafçılı ile para kazanma işlemi biraz sabır ve analiz isteyen bir olay. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki çoğu reklam görselleri Stok Fotoğrafçılarının çektiği fotoğraflar sonucunda ortaya çıkmıştır. Biraz sabır gerektiren ve ufak ufak size bir gelir sağlayacak konuya ufaktan bir açıklama ile başlayalım.

Nedir Bu Stok Fotoğrafçılığı ? 

Herhangi bir makale veya reklam metnini görsel olarak desteklemek amacıyla kullanılan görsel olarak kabaca tanımlamak mümkün. Her içerik için ayrı bir kurgu sağlayıp bununla ilgili fotoğraflar çekmek ve bu duruma zaman harcamak ciddi bir maddi külfet doğurmaktadır. Bu sebepten çeşitli Stok Fotoğraf paylaşım siteleri üzerinden görsel satın almak daha uygun bir maliyet çıkarmaktadır.

PEKİ STOK FOTOĞRAFÇILIĞINDAN NASIL PARA KAZANILIR ?

‘Fotoğraf çektim, yükledim ve para kazandım" bu olay ne yazık ki böyle değildir.

Öncelikle Stok Fotoğrafçılığı ile Para Kazanmak için başta söylemiş olduğum gibi ciddi bir araştırma ve analiz gerekmekte. İster dışarıda ister ev içerisinde yada herhangi bir alanda çekeceğiniz görsellerin tamamının Dünya genelinde ihtiyacın olup olmadığını düşünerek, bir ev görseli, belki bir ahşap,belki bir geleneksel ürün, bir yemek görseli ve aklınıza gelebilecek herşey bu alanda kullanabilir. Bu süreçte yine söylemek gerekir ki iyi analiz edip karar verdikten sonra, Işık, Arka Fon, Yerleşim, Yüksek Çözünürlük ( Mümkünse Raw+Jpg ) gibi unsurlara dikkat edilerek çekilmesi gerekmektedir. Ayrıca bir model ile çekim yaptıysanız mutlaka sitelerde bulunan modellik sözleşmesi vb sözleşmeleri evvelden hazırlayıp sitelere yükleyin. 

Fotoğraflarınızı hazırladıktan sonra, belirtmek gerekir ki ham ( Photoshop kullanılmamış ) fotoğaflarınızı hazırladıktan sonra sitelere yükleyebilmek için sitelerin üyelik sözleşmelerini onaylamanız gerekmektedir. 

Fotoğrafınızı yüklemeyi tercih ettiğiniz site şartlarına göre bir bedel kazanmaktasınız. Bu bedel siteye yüklediğiniz ham fotoğrafın hangi boyutta ve çözünürlükte satıldığına göre değişmektedir.En çok para kazanılan görseller genellikle RAW formatında olan ebatlar seçildiğinde gerçekleşmekte. Bazı sitelerde ise fotoğrafın telif hakkı da satışa çıkartılarak daha büyük bedeller de kazanabiliyorsunuz.

Bir diğer önemli noktalardan bir tanesi ise kullanacağınız Fotoğraf Makinesinin kalitesi. Özellikle AF Nokta sayısı çekeceğiniz fotoğraflardaki kaliteyi arttıracaktır. Bununla beraber kullanacağınız Fotoğraf makinesinin sensör boyutu ve yine kullanacağınız Lens bu işe uygun olması sizin daha kaliteli fotoğraflar çekmenize yol açacaktır. 

Bu işler için evde kullanılan ürünlerden bir tanesi de ürün çadırıdır. Bu ekipman sadece obje, yemek gibi ürünler çekmek isteyenler için mükemmel bir ekipmandır. Kendinden ışıklı olması, bununla beraber arka fonunun kusursuz olması gibi etkenler bazı maliyetleri düşürerek sizlerin kaliteli fotoğraflar elde etmesini sağlamaktadır.

Sorularınızın olması durumunda iletişim formundan bize ulaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder