Youtube Üzerinden Para Kazanma - Para Kazanma Yollari

30 Haziran 2020 Salı

Youtube Üzerinden Para Kazanma


Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?

Muhteşem videolar çektin ve harika bir koleksiyonunuz mu var ?  Belki de herhangi bir konuda uzmansınız dır ? Hangi türden videolarınız olursa olsun. Bunların tamamını paraya çevirmenin ve gelir elde edebilmenin yolu Youtube dan geçmekte.

Fakat Youtube kolay kazanç elde edilecek bir yer değil. Ciddi yatırım, emek ve özgünlük istemektedir. Çok fazla gelir elde eden Youtuber lar olduğu gibi, işine yatırım yapmayan ve bir süre sonra mükerrer konular üzerinden ilerleyen ve haliyle çok fazla gelir sağlayamayan Youtuber larda var.

Youtube Kanalınız Nasıl Size Gelir Sağlar?

Çektiğiniz videolardan para kazanmak için basit tabirle Youtube iş ortağı olmak zorundasınız. Bu işlemin temel mantığı Google Reklamlarını videonuzda yayımlama izni vermenizdir.

Youtube’dan Para Kazanmayı Aktifleştirme

1 – Videolarınızdan para kazanmak için öncelikle youtube hesabınıza girip ardından bu linkten: www.youtube.com/account_monetization “Hesabımı  Etkinleştir” e tıklayın. İşleminizin devam edebilmesi için hizmet şartlarını kabul etmeniz gerekmektedir.

Özgün içeriklerinizden ücret kazanmaktasınız. Fakat olası Telif içeren ses veya görüntü kullanmanız durumunda para kazanma durumunuz ortadan kalkmaktadır. Ayrıca bunun yasal yaptırımları olduğunu unutmayınız.

2 – Kullanım şartlarını kabul etmeniz akabinde videoları Youtube a yüklemeniz akabinde Videolardan para kazanma ibaresini göreceksiniz. Aktif hale getirdikten sonra videolarınız izlendikçe para kazanmaktasınız.

Bu süreçten sonra videolarınızda hangi türden reklamların gösterilmesini istediğinize karar vermelisiniz. Overlay küçük bannerlar videoların alt tarafında çıkmaktadır. Video başlarken ve devam ederken karşımıza çıkan True View reklamar. Lakin iki türü seçmek doğru değildir. Konunuzun ve içeriğinizin özelliğine göre reklam seçimi yapmak çok önemli.Bu konuda iyi düşünüp karar vermeniz ve izleyici kitlesini iyi analiz etmelisiniz.Genel değerlendirmeyi Adsense üzerinden takip ederek sürekli güncel tutmalısınız.

3 – Reklam tercihlerinizi onaylayın. Bu süreçten sonra videolarınızın yanında Dolar Simgesini göreceksiniz. Adsense sayfasından kazanç durumunuzu takip edebilirsiniz.

Adsense hesabınız yok ise ;

  1. Google Hesabınıza Giriniz,
  2. Hesabınızı ilişkilendirin
  3. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girdikten sonra Youtube a geri dönün.

4- Kazanç elde etmek için ise minimum 1000 Abone ve 4000 saat izlenme gerekmektedir. Bunun devamlılık sağlaması zorunludur.

Ödeme Şartları

Elde edeceğiniz kazançları hesabınıza istemeniz için minimum 100 Dolar gibi bir kazanç elde etmek durumundasınız. Bu süreç bir kaç hafta içerisinde olabileceği gibi, bir kaç ay içerisinde de gerçekleştirebilirsiniz.

 


Önemli Bir Kaç Tavsiye 

1. Kararlılık . Rosanna Pansino kamera önünde rahat olmak için video çekmeye başlamış.Pasta ve Ekmek gibi ürünleri yapmayı benimsemiştir ve bundan keyif aldığını düşünmüştür. “Video çekerken orijinal olmak her şeyden daha önemlidir. Çocukluktan beri bir şeyler pişirmekten zevk alırım. Çektiğim her video ailemle geçirdiğim eski güzel günleri hatırlatıyor bana.” diyor Pansino ve şöyle devam ediyor: “Kararlılık çok ama çok önemli. 2012’den beri her salı aralıksız video yükledim kanalıma. Bir kere bile aksatmadım bunu. Mesele sadece video çekmek değil, takipçilerimlede iletişimi kuvvetlendirmektedir.


2. Yaptığınız iş boşa gitmeyecek.Pansino için video çekimi öncesi 80 saatlik bir hazırlık süreci bulunuyor Buna fikir bulma aşamasından çekilen görüntüleri kurgulamak da dahil. Bu süreç haricinde alışveriş yapmak zorunda. Ortalama bir video için 3-6 saat arasında mesai harcıyor. Günün sonunda ciddi bir emek ve akıcı, iletişim gücü kuvvetli ve katma değerli bir video çıkıyor.


3. Ortaklık tekliflerini detaylı düşünün.Cassey Ho, Blogilates adlı kanalını 2009 yılında açtı. Kendi kanalı ile ilgili söyledikleri ise: “Kadınlar benle birlikte çalışmaktan keyif alıyorlar, zira kendi evlerinde rahat şekilde çalışıyorlar. Spor salonuna ya da özel bir ekipmana gerek yok.”

Ancak Cassey Ho’nun uyguladığı tenikleri görmek ve öğrenmek isteyenler, ortaklık anlaşması sonucunda devamlı uyguladığı teknikler haricinde yeni teknikleri de izyebilmektedirler. 2015 ylında Ho, “24 Hour Fitness” adlı şirketi ile yapmış olduğu ortaklık neticesinde şirketin spor salonlarında da eğitim vermektedir.. Esasen şirketin Amerika Birleşik Devletleri genelinde 400 tane spor salonu bulunuyor. Yani Ho her yere gidemiyor belki, ancak Ho’nun tekniklerini öğrenen antrenörler de insanlara birebir aynı eğitimi verebiliyor.

Eğer farklı bir ortaklık teklifi geldiğiyse burada Ho^nun kriter aldığı konu takipçiler. Şayet gelen teklif takipçilerine bir katma değer katmayacaksa o ortaklık teklifini kabul etmenin doğru olmadığını düşünüyor.

İçerikleriniz başarı sağladığı ve belli bir kitleye ulaştıktan sonra karşınıza çeşitli cazip fırsatlar çıkabilir.Bu fırsatlar bazen korkutucu gibi düşündürebilir. Ancak Pansino yaptığınız işi küçümsememeniz ve cesur olmanızı öneriyor. “Sanırım herkesin ortaklığa bakışı farklı. Ben markalarla ve diğer içerik üreticileriyle kalıcı ilişkiler inşa etmeye özen gösteriyorum. Gelen teklifler bana uygun değilse %95’ine hayır cevabı veriyorum. Size teklifle gelen ilk markayla çalışmak çok cazip gelebilir, ancak bununla berabeer ortaklık kurarken de kendinizi hafife almayın. Kaşenizi düşürmeyin.”

4. Youtube kanalı kurmak ufak bir adımdır.Cassey Ho, Rekabetin ciddi seviyelerde olduğunu düşünürsek özgün içerik ve fikirler sizi Youtube da var olmanızı sağlayacak en önemli anahtar. “Kendi yaratıcılığıma ve vizyonuma güvenirim. Bunu da videolarım da uygularım. Birçok insanın özgün fikri vardır, ancak bu fikirler pratiğe dökülmediği zaman pek bir değeri yoktur. Ben risk almayı severim. Başarısızlığa da razıyım. Başarısızlık, öğrenme sürecinin en verimli kısmıdır zira. Yanılmadan ilerleme olmaz.”

5. Kendinize ve Takipçilerinize Katma Değerli İşler Yapın.Pansino şöyle diyor: “Temel felsefem izlemek istediğim türden içerikler üretmekti. Youtube kanalımı iş amaçlı kurmadım. Neredeyse popüler tüm Youtuber’lar iş maksatlı başlamıyor Youtube’da içerik üretmeye. Önce yararlı ve eğlenceli şeyler üretmek gerek. Bunları yaptıktan sonra zaten başarı ve para sizi buluyor bir şekilde.”

Ho ise şöyle diyor: “İçerik üretenler bir adım geri çekilip yaptıkları işin insanların hayatına değer katıp katmadığına bakmalılar. İçerik üretmeyi bir iş olarak görüyorsanız özel ve biricik olmalı. Ayrıca bunu bir iş haline getirmek istiyorsanız insanların ne ürettiğinizi, nasıl ürettiğinizi bilmeleri de önemli.”

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder